Author: Fatillahalvin

“Happy one Year Plus to Me”

Alhamdulillah.. Happy 27th to me!! bersyukur ke hadrat ilahi kerana telah memanjangkan usia sehingga ke hari ni.. Alhamdulillah sekali lagi atas kurniaan serta dorongan Allah swt aku telah mencapai kejayaan setakat ini. my Lovely Backbone, terima kasih sebab menghargai diri ini.. yang sentiasa sabar dengan karenah isteri mu yang kadangnya matured kadangnya childish..hahaha Alhamdulillah kejayaan pada umur 27tahun ni, aku ada anak sepasang yang sihat sempurna, rumah sendiri, kereta sendiri, kerjaya, simpanan .. insyaAllah dipermudakan aku menjadi seorang Bidan yang akan membantu menyambut kelahiran khalifah Allah.. Apa nikmat yang harus aku dustakan? aku bersyukur Ya Allah.. Hadirkan suami yang sentiasa bersama dalam susah mahupun senang. Allah sentiasa bagi kita peluang, kenapa kita nak rugikan? lepaskan? Bagi aku, perempuan zaman sekarang kena ada kerjaya dan masa depan. tak salah if nak jadi surirumah sepenuh masa. ada juga surirumah yang berjaya dengan bisnes online dan sebagainya. Pokok pangkal, dimana ada kemahuan di situ ada jalannya. Bersyukur lagi, result exam keluar.. Aku capai target aku melebihi 3.50 pointer.. bukan mudah ye, berumahtangga kita nak ada masa untuk belajar.. lagi-lagi duduk bersama keluarga. balik kelas takde masa nak luang untuk recap apa belajar haritu. then bila datang masa nak exam baru la kelam kabut stayback smpai malam.. untung Allah hadirkan suami yang bancuhkan kopi teman sepanjang tengah study. bersyukur berkali-kali ya Allah… Terima kasih abah dan mak melahirkan tilah dan menjaga mendidik sehingga...

Read More

shortVACAY with JAKARTA, INDONESIA

Eh, macamana pulak boleh terancang ke JAKARTA?? sambutan merdeka pulak tu bersambung dengan cuti Raya Aidiladha.. ­čÖé ok masih tak terlambat lagi, cik misi nak ucap selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat islam di dunia.. fullstop. ok bagi korang ceyyy korang haa.. bagi chance la cik misi cakap KEyL.. huhu apa yang korang faham maksud Korban atau pengorbanan? ya.. mungkin ada yang boleh sharing sharing is caring kannn..:) Ok, biar cik misi share sikit berkaitan dengan “pengorbanan” ni.. Dalam kehidupan kita yang mengikuti era zaman kegemilangan.. ada banyak cara yang boleh kita buat. Ada yang korbankan hasil titik peluhnya ke fakir miskin. contohnya mengorbankan binatang Al an’am, yang bermaksud binatang yang mempunyai 4kaki Ayam tak boleh tau!heee.. ok dan di agih-agihkan dagingnya kepada orang miskin.. ataupun niatnya bersedekahlah ATAU Korban dari segi Masa, Wang, dan lain-lain termasuk jiwa raga juga dinamakan “pengorbanan” contohnya tak dapat balik Raya, kena kerja!hehe.. Haa tu satu “pengorbanan” buat dia.. tapi kali ini, cik misi nak spend time dengan anak-anak dan suami.. maklumlah jadi student ni sibuk dan susah kadang untuk luang masa dengan famili. Time nak exam lagi tak tahu ke hala anak kat mana buat apa..adess ok so cuti pendek ni belanja anak-anak naik flight then pi berjalan.. to JAKARTA. Actually, kakak alisha dh bersuara banyak kali nak naik “kapal tibang mama” amboih kau, kerlas nak nak kapal tibang.. so, ada...

Read More

STEAMBOAT AT SEMESTER BREAK~

Dah jadi tabiat kami, bila nak balik ke utara mesti nak singgah mana-mana.. tak KL, Cameron Highland, tak pun Genting.. bukan ape if direct dari Kuantan ke Penang , mau melalak anak-anak aku dalam kereta.. Lama sangat duk dalam kereta boleh cemuih.. sekali mak pak pun boleh bertokak naa.. untuk mengelakkan stress kami singgah makan-makan dolu!! yeayy.. kali ni tekak macam teringin je nak makan steamboat kat HOTEL TITIWANGSA.. siapa pernah pi??? rugi if hangpa tak try steamboat titiwangsa tau… memang sambal dia menganciam~~ aummmm~ kali ni kami bincang pakat nak dok bermalam kat HOTEL TITIWANGSA ja..so kami booked under expedia.com┬á….bukan apa senang nak makan steamboat turun ja.. if dok hotel berlainan mau terlepas.. dah one night stay ja..~ so far ok, price bilik sangat berbaloi.. RM138.00 include breakfast plus GST and service TAX.. haa tu yang penting huhu.. then masa check in dapat pulak kupon dinner free steamboat.. ape lagi ha.. senyum lebau selebaunyaaaa..hehe hidung pulak dah terbau-bau sup steamboat.. aiseymennn.. waktu steamboat bermula jam 5pm-10pm sahaja.. so dah settle apa patot kami pun turun la nak makan.. sejuk lapaq habaq hanggggg!! kami berdua memang hantu sayuq.. so ni part paling best bila dapat makan sayur banyak mana pun is free!!! ^^p nampak tak sayur mayur tu bila lembut allahu sedapnyaaa..dihirup sup dicicah pulak dengan sambal meletop belacan cabut hidung.. gila sedapppp..!!! aku dapat tangkap yang ramuan sambal...

Read More

Berhabuk Bersawang dah blog!~

firstly Assalamualaikum wbt… ya allah lama benor cik misi tak berblog eak?? bukan ape serabut dengan study.. kehidupan seharian.. dan macam-macam lagi lah noh! ok dikesempatan ini ,masih di bulan mulia bulan syawal.. cik misi nak mengucapkan “selamat hari raya maaf zahir& batin” buat semua pembaca blog cik misi nih:) alhamdulillah beraya tahun ni masih balik kampung cik misi.. maklumlah tak kan menjadi masalah tahunan menjelang hari raya.. memang akan pulang ke kampung mak abah cik misi.. hangpa pulak macamana cuba share sikit?? ade yang muka muncung panjang 10 inci ka?? ada yang kena tidoq luaq ka?? ┬áhuhuk;P cuti raya sebagai ‘student’ ni dapat lah 5hari.. alhamdulillah.. dapat beraya bersama suami dan anak-anak yang terchenta.. raya tahu ni cik misi melaram baju raya dari “LEEYANARAHMAN”. Waaa maklum lah tak pernah pun selama ni idam nak pakai baju beratuih-ratuih ni… takot.. tapi macamana ntah boleh ngoder.. hehehe.. ^^p then yang lain cik misi beli di butik online, MALEEQA KUANTAN pun ok jugak dapat satu set family.. apehal meriah sangat hah tahun ni?? sebab tahun depan tak dapat cuti raya kot..kahkahkahkah.. gelak besau haaa.. sobs sobs sedih jadi misi susah cuti raya..:'( puasa pun tahun ni rasa sekejap sangat… mungkin cik misi berada si perantauan kot.. tu yang rasa sekejap sangat.. dan palng pecah rekod is cik misi tak ke bazar ramadhan langsung! oh no patut boleh turun 5kilo.. haha masa...

Read More

Review “beauty and the beast” (LOVE STORY)

[Ariana Grande:] Tale as old as time True as it can be Barely even friends Then somebody bends Unexpectedly [Ariana Grande & John Legend:] Just a little change Small to say the least Both a little scared Neither one prepared Beauty and the Beast Ever just the same Ever a surprise Ever as before Ever just as sure As the sun will rise Tale as old as time Tune as old as song Bitter-sweet and strange Finding you can change Learning you were wrong Certain as the sun Rising in the east Tale as old as time Song as old as rhyme Beauty and the Beast Tale as old as time Song as old as rhyme Beauty and the Beast Nah cik misi belanja lagu OST BEAUTY AND THE BEAST.. rasa macam nak dengar berulang-ulang kali laa.. serious romantik gila story ni.. FANATIK dari zaman sekolah lagi tau.. semua story princess aku layan..huhuhu.. Aku tunggu dari start keluar TRAILER lagi.. dengar pulak kena banned lah tak boleh masuk MALAYSIA la.. OMG sangat menyakitkan hati.. rasa nak ke SINGAPORE semata-mata nak tengok BEAUTY AND THE BEAST.. over hokey..huhu.. husben aku pun dah tahu bini dia ni memang suka genre macam ni.. so dia layan kan je..hee hokey jom kita story “Ada seorang putera yang angkuh dan tak tahu menilai kasih sayang.. hanya fikirkan keseronokkan je.. itu pun sebab ayah kepada...

Read More

September 2017
M T W T F S S
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

instagram : https://www.instagram.com/nurfatillah/ facebook : http://www.facebook.com/nurfatillah/