Author: Fatillahalvin

Berhabuk Bersawang dah blog!~

firstly Assalamualaikum wbt… ya allah lama benor cik misi tak berblog eak?? bukan ape serabut dengan study.. kehidupan seharian.. dan macam-macam lagi lah noh! ok dikesempatan ini ,masih di bulan mulia bulan syawal.. cik misi nak mengucapkan “selamat hari raya maaf zahir& batin” buat semua pembaca blog cik misi nih:) alhamdulillah beraya tahun ni masih balik kampung cik misi.. maklumlah tak kan menjadi masalah tahunan menjelang hari raya.. memang akan pulang ke kampung mak abah cik misi.. hangpa pulak macamana cuba share sikit?? ade yang muka muncung panjang 10 inci ka?? ada yang kena tidoq luaq ka??  huhuk;P cuti raya sebagai ‘student’ ni dapat lah 5hari.. alhamdulillah.. dapat beraya bersama suami dan anak-anak yang terchenta.. raya tahu ni cik misi melaram baju raya dari “LEEYANARAHMAN”. Waaa maklum lah tak pernah pun selama ni idam nak pakai baju beratuih-ratuih ni… takot.. tapi macamana ntah boleh ngoder.. hehehe.. ^^p then yang lain cik misi beli di butik online, MALEEQA KUANTAN pun ok jugak dapat satu set family.. apehal meriah sangat hah tahun ni?? sebab tahun depan tak dapat cuti raya kot..kahkahkahkah.. gelak besau haaa.. sobs sobs sedih jadi misi susah cuti raya..:'( puasa pun tahun ni rasa sekejap sangat… mungkin cik misi berada si perantauan kot.. tu yang rasa sekejap sangat.. dan palng pecah rekod is cik misi tak ke bazar ramadhan langsung! oh no patut boleh turun 5kilo.. haha masa...

Read More

review “BOSS BABY MOVIE”~~

aku ni kalau bab tengok kartun memang suka.. hihi sama naik je dengan anak.. tapi movie ni aku bagi 4bintang!! kebetulan si kakak alisha ni pagi-pagi lagi nak tengok wayang.. mungkin tengok Beauty&The Beast tak bawak dia kot.. sebab tu dia ingat je.. dah kakak tidur, mami bawak adik jela kan.. hehe dah tu lepas daddy settle kerja, kami pun bersiap lah pergi East Coast Mall.. sampai wayang nak beli tiket, Mak aih.. Movie ni pun penuh panggung.. Aku ingat kan orang ramai nak tengok Beauty and The Beast tu.. so sama naik jela.. sampai pukul 820pm memang full booked, so kami beli tiket 1030pm.. alamatnya kena pergi makan dulu lah.. singgah Manhattan makan dulu isi perut.. Kang tak beli tiket kesian pulak kat kakak dah mintak nak tengok wayang.. Seat pun dapat second roll dari bawah.. oh mai gad~ Dah sampai pukul10pm.. Kami beli popcorn dulu, sebab depa ni suka makan popcorn.. tu je cara nak bagi depa ni senyap.. so let’s go! Movie Boss Baby ni mengesahkan bayi yang berasal dari kilang bayi atas langit kot.. haha lebih kurang movie stork.. Ada sebuah family ni ada seorang anak lelaki, mak ayah dia tatang macam minyak yang penuh.. dan budak lelaki ni penuh dengan imaginasi yang tinggi.. satu hari tiba-tiba , bayi lelaki sampai melalui penghantaran teksi.. macam tak logik jugak sebab mak dia mengandung.. tot-tot bayi dihantar...

Read More

Review “beauty and the beast” (LOVE STORY)

[Ariana Grande:] Tale as old as time True as it can be Barely even friends Then somebody bends Unexpectedly [Ariana Grande & John Legend:] Just a little change Small to say the least Both a little scared Neither one prepared Beauty and the Beast Ever just the same Ever a surprise Ever as before Ever just as sure As the sun will rise Tale as old as time Tune as old as song Bitter-sweet and strange Finding you can change Learning you were wrong Certain as the sun Rising in the east Tale as old as time Song as old as rhyme Beauty and the Beast Tale as old as time Song as old as rhyme Beauty and the Beast Nah cik misi belanja lagu OST BEAUTY AND THE BEAST.. rasa macam nak dengar berulang-ulang kali laa.. serious romantik gila story ni.. FANATIK dari zaman sekolah lagi tau.. semua story princess aku layan..huhuhu.. Aku tunggu dari start keluar TRAILER lagi.. dengar pulak kena banned lah tak boleh masuk MALAYSIA la.. OMG sangat menyakitkan hati.. rasa nak ke SINGAPORE semata-mata nak tengok BEAUTY AND THE BEAST.. over hokey..huhu.. husben aku pun dah tahu bini dia ni memang suka genre macam ni.. so dia layan kan je..hee hokey jom kita story “Ada seorang putera yang angkuh dan tak tahu menilai kasih sayang.. hanya fikirkan keseronokkan je.. itu pun sebab ayah kepada...

Read More

live face with two culture

me and husband has two different races.. so, everything was different but we are muslim it’s not been easy as you guys think.. because we need to understand what he eat , behavior or wear and so on that i will not been understood.. hehehe too bad meyh~ i have funny characters but my husband not! he got serious face until someone end up with massage me.. your husband look angry, so i’m leave.. *sigh.. i said no.. me is more “garang” than him.. u have to trust it! *blur Don’t expect we are happy all times.. because what? We always argue for so many thing.. at the end we smile to each other..sometimes we not be talking for atleast 2days then we try to settle up easily.. ☺️ Yes , his not romantic person.. for me yes.. hehe.. actually he remember about everything.. but he want to be perfect.. if not perfect so he pretend to be ignore.. so actually on my birthday last year.. he tried to fight with me and i get so angry.. clock shown 12midnight and he very sleep well and i was crying.. tomorrow wake up , he up facebook status.. no i don’t want! And we prepared to Kuantan, and celebrating with my FIL together.. conclusion, man never statisfied women heart ❤️ hahaha but I can’t live without him.. always good in...

Read More

percutian singkat 2 hari 1 malam di Residence inn, Cherating

aku tak tau lah nak mula macamana story aku ni.. haishh.. sebelum ni aku pernah la jugak kena gangguan-gangguan halus bila check in hotel ni.. cuma sebelum ni aku tak buat blog lagi.. so aku tak dak tempat la nak share story kan.. tapi semalam aku tak tahu kenapalah aku tak boleh nak lelapkan mata.. seakan ada benda yang sedang perhati aku.. padahal aku gila punya mengantuk.. Alhamdulillah anak-anak aku tidur lena je.. si kakak dah pukul l lebih dok mengadap tengok tv sambil makan macaroni yang aku bawa bekal dari rumah.. Nak jadi cerita masa check in ok je.. tapi malam nak tidur aku rasa macam “something”.. selalu aku hokey je.. lagipun ke mana hala pun aku akan buka mp3 al-quran.. so anak-anak dah terbiasa dengar surah sampai terlena.. bilik hotel pulak mengadap ke bukit hutan.. macam seram la jugak.. Tapi aku buat dek je la masa nak keluar makan malam tu.. Dah mula nak tidur aku ade la terlelap kejap.. Dah tu masa anak aku dah terlena semua..dalam lingkungan pukul 2pagi.. Aku terjaga.. tengok laki anak-anak aku tidur kat katil sebelah.. Dalam bilik tu ada dua katil queen.. macam biasa depa ni nak tidur dengan daddy je.. hihihi Tv memang terbuka.. tak kan tutup.. sebab aku ni bukan penakot… tapi dah pernah la terkena.. nak tau nanti aku cerita kat entry lain.. yang pasti aku tak suka...

Read More

July 2017
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

instagram : https://www.instagram.com/nurfatillah/ facebook : http://www.facebook.com/nurfatillah/