Month: September 2017

“Happy one Year Plus to Me”

Alhamdulillah.. Happy 27th to me!! bersyukur ke hadrat ilahi kerana telah memanjangkan usia sehingga ke hari ni.. Alhamdulillah sekali lagi atas kurniaan serta dorongan Allah swt aku telah mencapai kejayaan setakat ini. my Lovely Backbone, terima kasih sebab menghargai diri ini.. yang sentiasa sabar dengan karenah isteri mu yang kadangnya matured kadangnya childish..hahaha Alhamdulillah kejayaan pada umur 27tahun ni, aku ada anak sepasang yang sihat sempurna, rumah sendiri, kereta sendiri, kerjaya, simpanan .. insyaAllah dipermudakan aku menjadi seorang Bidan yang akan membantu menyambut kelahiran khalifah Allah.. Apa nikmat yang harus aku dustakan? aku bersyukur Ya Allah.. Hadirkan suami yang sentiasa bersama dalam susah mahupun senang. Allah sentiasa bagi kita peluang, kenapa kita nak rugikan? lepaskan? Bagi aku, perempuan zaman sekarang kena ada kerjaya dan masa depan. tak salah if nak jadi surirumah sepenuh masa. ada juga surirumah yang berjaya dengan bisnes online dan sebagainya. Pokok pangkal, dimana ada kemahuan di situ ada jalannya. Bersyukur lagi, result exam keluar.. Aku capai target aku melebihi 3.50 pointer.. bukan mudah ye, berumahtangga kita nak ada masa untuk belajar.. lagi-lagi duduk bersama keluarga. balik kelas takde masa nak luang untuk recap apa belajar haritu. then bila datang masa nak exam baru la kelam kabut stayback smpai malam.. untung Allah hadirkan suami yang bancuhkan kopi teman sepanjang tengah study. bersyukur berkali-kali ya Allah… Terima kasih abah dan mak melahirkan tilah dan menjaga mendidik sehingga...

Read More

shortVACAY with JAKARTA, INDONESIA

Eh, macamana pulak boleh terancang ke JAKARTA?? sambutan merdeka pulak tu bersambung dengan cuti Raya Aidiladha.. 🙂 ok masih tak terlambat lagi, cik misi nak ucap selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat islam di dunia.. fullstop. ok bagi korang ceyyy korang haa.. bagi chance la cik misi cakap KEyL.. huhu apa yang korang faham maksud Korban atau pengorbanan? ya.. mungkin ada yang boleh sharing sharing is caring kannn..:) Ok, biar cik misi share sikit berkaitan dengan “pengorbanan” ni.. Dalam kehidupan kita yang mengikuti era zaman kegemilangan.. ada banyak cara yang boleh kita buat. Ada yang korbankan hasil titik peluhnya ke fakir miskin. contohnya mengorbankan binatang Al an’am, yang bermaksud binatang yang mempunyai 4kaki Ayam tak boleh tau!heee.. ok dan di agih-agihkan dagingnya kepada orang miskin.. ataupun niatnya bersedekahlah ATAU Korban dari segi Masa, Wang, dan lain-lain termasuk jiwa raga juga dinamakan “pengorbanan” contohnya tak dapat balik Raya, kena kerja!hehe.. Haa tu satu “pengorbanan” buat dia.. tapi kali ini, cik misi nak spend time dengan anak-anak dan suami.. maklumlah jadi student ni sibuk dan susah kadang untuk luang masa dengan famili. Time nak exam lagi tak tahu ke hala anak kat mana buat apa..adess ok so cuti pendek ni belanja anak-anak naik flight then pi berjalan.. to JAKARTA. Actually, kakak alisha dh bersuara banyak kali nak naik “kapal tibang mama” amboih kau, kerlas nak nak kapal tibang.. so, ada...

Read More

September 2017
M T W T F S S
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

instagram : https://www.instagram.com/nurfatillah/ facebook : http://www.facebook.com/nurfatillah/