review “BOSS BABY MOVIE”~~

aku ni kalau bab tengok kartun memang suka.. hihi sama naik je dengan anak.. tapi movie ni aku bagi 4bintang!! kebetulan si kakak alisha ni pagi-pagi lagi nak tengok wayang.. mungkin tengok Beauty&The Beast tak bawak dia kot.. sebab tu dia ingat je.. dah kakak tidur, mami bawak adik jela kan.. hehe dah tu lepas daddy settle kerja, kami pun bersiap lah pergi East Coast Mall.. sampai wayang nak beli tiket, Mak aih.. Movie ni pun penuh panggung.. Aku ingat kan orang ramai nak tengok Beauty and The Beast tu.. so sama naik jela.. sampai pukul 820pm memang full booked, so kami beli tiket 1030pm.. alamatnya kena pergi makan dulu lah.. singgah Manhattan makan dulu isi perut.. Kang tak beli tiket kesian pulak kat kakak dah mintak nak tengok wayang.. Seat pun dapat second roll dari bawah.. oh mai gad~ Dah sampai pukul10pm.. Kami beli popcorn dulu, sebab depa ni suka makan popcorn.. tu je cara nak bagi depa ni senyap.. so let’s go! Movie Boss Baby ni mengesahkan bayi yang berasal dari kilang bayi atas langit kot.. haha lebih kurang movie stork.. Ada sebuah family ni ada seorang anak lelaki, mak ayah dia tatang macam minyak yang penuh.. dan budak lelaki ni penuh dengan imaginasi yang tinggi.. satu hari tiba-tiba , bayi lelaki sampai melalui penghantaran teksi.. macam tak logik jugak sebab mak dia mengandung.. tot-tot bayi dihantar...

Read More