happy anniversary to me!!!

alhamdulillah dah 4 tahun jadi isteri orang.. pejam celik , pejam celik sekejap je jalan masa setahun..

apa input yang aku dapat dalam berumahtangga ni adalah “sabar”.. itu jelah yang boleh share pun..

yelaaa.. kita semua manusia biasa.. kalau kita selalu nak kan kesempurnaan tu..”kita sendiri pun tak sempurna”…

so sama-sama lah terima seadanya..

jangan selalu pertikai, banyakkan berbincang dan menerima..

aku pun masih dalam fasa pertama dalam berrumahtangga ni.. yela aku pernah baca satu artikel yang mana dalam aritkel tu berkata : fasa terbahagi ke pada 3

  1. 1-5tahun =fasa pertama (peringkat menstabilkan rumahtangga dan kewangan)
  2. 5-10 = fasa kedua (peringkat keselesaan)
  3. 10-selamanya = fasa ketiga (peringkat ape ntah aku tak ingat kahkahkahkah^^P)

tapi tak semestinya lah ikot jadual fasa-fasa ni kan.. cuma apa perlu cakap kerjasama kita dengan pasangan.. jangan berat sebelah dan ego..

kalau hang nak suami romantik, memenuhi kehendak.. tapi suami keras macam batu? hang mula lah dulu benda yang hang nak dia buat.. lama-lama insyaAllah dia terbiasa dan suami akan buat benda yang sama.. tu jelah tips yang aku nak share kat hangpa..

sebab suami aku ni bukan lah jenis romantik punn… tengok muka pun satu ekspresi jerrr.. (maklum lah cha ya nun alip) so memang serius and tak romantik!*sigh.. that’s why la seminggu kenal dah masuk minang kan! serius la sangattt..

mula-mula bercinta tu perkara biasa kalau lelaki ni jadi romantik.. bagi bunga segala lah kan.. tapi kalau lelaki yang lepas kahwin ni nak romantik macam sebelum kahwin tu memang lah jarang sangattt.. kalau ade pun segelintirrr.. hahahaha sabau jela kita orang perempuan yee..

aku ni nampak je keras, ganas tapi sebenarnya aku ni romantik tau..kikiki.. up diri sendiri nampakkk.. takdelah tapi memang betul lah.. pi tanya ex2 boyfriend..kahkahkah.. mau kena ketok dengan tok laki ni..

aku memang suka buat suprise.. sampai suami aku pun dah boleh baca apa yang aku nak buat.. ok fine lepas ni aku nak buat lebih dasyat, mungkin baling satu rak telur??dia mesti tak jangka aku nak buat benda tu kan?hahaha harap you tak baca blog i ni.. preparation untuk tahun depan ni..hahaha

Tapi, if you baca blog i ni.. i nak ucap “happy anniversary dear”.. thanks you’re patience with my bad everyday.. you’re good daddy to our kids.. to me as a husband.. always gave me “me time”.. you now how much i love you.. i couldn’t live without you.. even i always say that thing.. i’m egos.. sorry dear.. i never do that again.. we are happy family.. yeay! tetiba..hahaha

Thank you for suprising me!!love you dear❤️❤️❤️

Pehal mata aku terpejam??ngntok kot..hihihi