Assalamualaikum..wbt..

Haaa haritu cik misi janji nak buat review pasal Hannan Medispa kan..

Aku buat kat cawangan bertam.. memang dengan rumah aku lah.. Selalu aku ke Teratak Spa area bertam jugak.. saja nak cuba kat Hannan sebab dia canggih dalam rawatan kulit.. Maklumlah dikendali oleh Doktor Anesthesia , DR Hannan.. Tapi induk bertam tak silap Dr usya.. yang aku tahu la..sebab first aku datang ingat nak screening dulu kulit.. Tapi doctor takde.. tapi consultant ade.. pelik kan.. takpe lah mungkin style malas nak layan kot..

Actually first time aku datang sana.. Consultant yang comel lotey plus manis tu cadangkan aku ambik pakej 7 sesi campur la treatment mana kan selected oleh beauty consultant.. Total rm1000/7sesi..

So aku rasa macam boleh belah lah pasal satu pakej average dalam rm200 ke atas.. so bila total up semua macam berbaloi la rm1k kan.. so aku pay cash lah on that time.. aku memang favourite benda-benda yang macam ni.. Tok laki aku tahu bising la.. hopefully u tak baca blog i.. kahkahkahkah

hokey sambung… untuk first time treatment aku buat cleopatra.. pakai topeng lazer bagai kan.. dalam satu treatment sejam lebih macam tu.. hokey lah bila treatment tu di campur-campur.. so dapat lah merasa yang lain-lain punya treatment kan..

tapi yang aku nak buat teguran sikit lah kan.. bukan nak tabur pasir ke hape.. tak dak niat pun.. tapi nak pastikan hangpa boleh buat yang terbaik lagi lepas ni.. sebab apa.. sebab orang ke sana berbayar.. bukan rm1 tapi semuanya mahal-mahal jugak la kan.. yelah bagi akak misi rm1k tu macam banyak dah.. lain lah orang kaya rm1k macam rm100 ja..

Tapi kaya macamana pun hang, bayar dengan duit kan.. hasil titik peluh keringat nak dapat duit pun.. bukan duit jatuh dari langit..

So bila dah orang bayar kan.. Hangpa kena la humble, eye contact bila bercakap dengan customer.. Tapi benda tu semua basik ..mungkin kena pi hantaq krusus communication skills..;p

Layan setiap pertanyaan customer dengan baik dan ramah, even hang bukan lah ramah mana.. dah nama kerja, hang tau dak bila tak dak customer tak dak lah gaji hang tu? so fikir-fikirkan lah.. ok tu bab komunikasi dan layanan..

Nie bab paling aku bengang satu hari tu, Aku ni kalau bab remeh temeh aku boleh terima lagi.. Nama gah, dikenali oleh doktor.. so hangpa kena lah jaga imej tu.. ni tak buat kerja macam sangat lah tak profesional.. Sebab apa aku cakap macam tu.. sebab satu masa aku dah bengang gila..

first time aku buat treatment , jenis tutup pintu gedegang kuat, tarik mesin pung pang.. then aku rasa benda tu boleh di maafkan.. lama-lama meruap jugak lah kan.. Apa bendanya yang buat aku marah sangat ni??

“HYGIENE” ¬†Ade ke patut lepas tukar plastik sampah terus pegang muka aku ni ha?? Aku memang la pejam.. tapi aku memerhati apa setiap gerak geri.. aku jarang nak lena masa treatment..

come on la.. benda basik kot.. mana hala hangpa datang pegang tombol pintu terus pegang muka client.. betul ke macam tu??Sekurangnya hang tak mau basuh tangan pun hang handrub la dulu.. Memang muka aku takde perubahan pun.. Aku macam nak tanya consultant tu, ada perubahan ke muka saya?

Tapi aku malas nak bising.. Masa tu treatment aku ke -5.. aku tak nak mention nama or siapa.. sebab aku bukan nak kena kan orang tu.. Tapi aku nak owner spa tu ambik tahu sikit anak buah hang buat kerja macamana..

Aku tanya kakak aku, dia buat kt Hannan medispa Ampang.. dia kata ok je.. Baik layanan, setiap apa nak buat semua depa terang dulu.. Nie idak, main tonyoh je.. Kalau aku tak tanya tak tahu lah.. Macam tu ke cara hangpa??

Aku bayar cash tau bukan hutang kredit ka, hutang dengan hangpa ka.. 10kali lebih baik aku pi teratak spa.. Rm1000 tu aku boleh dapat macam-macam..

Aku tak kata semua Hannan medispa.. Aku tuju kat branch Bertam.. selagi hangpa tak kena teguran selagi tu lah takde peningkatan.. macam tak ikhlas pun ade.. Aku tak cakap kat semua staff.. ada la seorang dua yang macam tu..Tak ramai pun pekerja dia.. Tapi sorry to say la.. benda hangpa buat tu totally salah..

please do your hand hygiene before you touch your client.. Jerawat makin bertambah ade la.. aku tak tahu lah mungkin effect dari kotoran kat tangan hangpa tu.. sebab tu kena selalu ingat, customer bayar, kalau free takpe la.. macamana perasaan hangpa kalau ada ditempat customer..

Pastu komunikasi tu penting.. dalam setiap rawatan kena lah bagitahu apa hangpa nak buat, purposely untuk apa semua.. sakit ke tak saya buat.. bukan main tonyoh ja.. tobat lillah aku tak kan pi dah branch bertam..

baik 100% aku pi teratak lagi bagus, even buat facial treatment takde la beratus macam Hannan, tapi layanan tiptop!

Tu je aku nak cakap.. kena ingat, orang repeat or jadi regular customer sebab layanan.. orang tak peduli pun pricing berapa kalau hangpa tau jaga rapport dengan client..

Mungkin hangpa rasa tak kesah pun kalau cik misi seorang yang tak nak pergi.. ramai lagi customer lain… Tapi hangpa kena ingat.. Halal ke duit gaji hangpa buat macam tu? tepuk dada tanya iman..

itu pesanan dari aku, cik misi..(^-^)V