Month: November 2016

Review Kenduri Kahwin Abang~~

Al~kisah kenduri kahwin abang aku di Klang, Selangor………. Nak mula macamana tak tahu.. pasai ada part letih part lawak nak tergelak pun ada..huhuhu Kami sampai di Klang pada jam 830malam masa tu.. Alhamdulillah disebabkan abang aku dah sediakan “homestay” so ape lagi tak payah lah kami nak pi menyewa hotel pulak kan.. Satu family kami dok dalam rumah tu.. Ada 3 bilik dan  4 buah katil bersaiz ‘queen’.. Memang puas hati dan berbaloi.. Ini kali ke dua kami stay kat ‘Homestay’ ni.. Nama homestay D’irsyad homestay.. Hangpa boleh view kalau hangpa nak bermalam di kawasan klang. Alhamdulillah kenduri berjalan dengan lancar.. Kami di sambut dengan baik sekali.. Makanan macam-macam mak ai.. Konyang haa..hehe.. Siap ada karaoke lagi.. Apa lagi kalau anak-anak mek nab pegang mic memang tak bagi siapa dah..nasib ler.. kuikuikui.. Tapi malam masuk pelamin tu aku tak lama kat situ..so aku tak leh bersama dengan depa semua dok berkarok, Sebabnya aku follow husben aku pi jumpa client insurans dia di Damansara Damai… Pada hari kenduri, kami dah kena balik ke utara sebab aku nak kerja petang esoknya… Boleh pulak husben aku ngajak pi GM Klang… Katanya nak shopping ‘luggage’ Ya memang nak kena beli bagasi baru sebab tak cukup untuk empat orang satu bagasi size 29 inci tu.. Masuk GM Klang, mak aku orang paling geram..tengok banyak barang murah-murah dan cantik.. Ibarat gedung orang berniaga…hangpa nak nyopping...

Read More

Tips suami isteri..aummmm!!{^~^}

Harini hakak nak kupas cerita suami isteri.. eh ape kena plak aku nih.. selalu topik macamni khamis malam jumaat atau jumaat sesuai lah kan.. aih pedulik pulak hakak kan.. ingat wanita hari ini ke.. zasssss!Bukan ape.. hakak nak cerita kat hangpa hangpa yang berkenaan tu.. kalau kena kat batang hidung diam sudah! Topik hakak hari “komunikasi”.. hangpa tau apa itu komunikasi? Definisi untuk komunikasi adalah di mana berlaku apabila pemberi respon dan penerima respon berlaku.. sebab tu kalau komunikasi tak cukup syarat dua belah pihak namanya masalah sakit jiwa yang perlu di rujuk kepada pakar nokkk.. Dalam rumahtangga perlu amat sangat proses komunikasi ni..sebabnya untuk mengelak salah faham pada pasangan, memudahkan kegiatan harian,proses mengenali dan macam-macam lagi la haih.. tapi ada segelintar maknusia dia tak suka bercakap.. idok ke pelik tu? Allah bagi kita peluang kotak suara untuk bersuara kita tak guna sehabis baik.. lepas tu? Dah tekanan kan? kejadian sebelum berkahwin ; handphone asyik tet tet tet.. ade saje bunyi boleh pulak kan.. dah kahwin ni ramai yang ngomplen suami tak macam dulu.. tak banyak cakap.. dok ngadap phone aje.. senang je.. hakak bagi tips kat hangpa nah.. ambik handphone tu letak dalam pinggan hidang masa makan.. tak pun tips kedua.. malam nak lena boh bantai kita elok-elok boh phone dia kat bantai.. kalau suami tanya “awak ni dah buang tebiat ke” balas kat suami pelahan lahan.. “saya...

Read More

Persiapan rapi untuk bercuti bersama keluarga~~

Malam ni hakak dah mula rasa ngeri, pasai tarikh ke Korea dah dekat.. Persediaan hakak perlu lebih untuk empat orang.. Husben, Kakak Alisha , Fattah dan Mama.. Haish.. hakak perlu list A to Z apa nak bawak ni.. Kalau tertinggal tak boleh patah balik ni.. Mau jadi titik hitam dalam memori kan.. Oleh itu, untuk mengelakkan hakak tak lupa barang apa yang nak bawak.. JOm kita list out : Hokey, untuk pakaian dan keperluan hakak dah listed out… Macamana pulak dengan makanan? Hangpa ingat hakak ni makan sangat ke kimchi-kimchi ni.. Macamana boleh tercetus nak ke Korea pun hakak tak tahu lah.. Padahal “RunningMan” pun hakak tak pernah nak tengok.. hihi.. Takpe lah niat hakak sebenarnya nak bawak anak-anak main “snow”.. Harap-harap lah masa kami pi tu ada snow.. Kalau tidak melopas den.. huhu.. Hangpa mesti nak tanya kan berapa kos untuk ke Korea.. Dulu hakak ke Hong Kong dan China..hakak tak ambik tour.. memang horrible hakak rasa.. pasal ada anak ni hangpa jangan berangan nak buat Backpackers.. Anak seorang hangpa boleh la gagah.. Kalau berdua dah memang gaduh mami daddy sepanjang jalan.. hahahaha.. Tambah hang pi tu negara maju.. guna “public transport” je wei.. Usung laggugge ke sana ke mari.. Oleh sebab itu, hakak buat keputusan untuk ambik tour untuk ke Korea ni.. Yeayyy! hokey tour mana hakak ambik ye? Lurima travel, hakak memang skodeng lama dah lurima...

Read More

Super gojes dengan kosmetik fame??

Assalamualaikum wbt.. fuh fuh fuh.. tiup habuk..hehe nampak nau dah bersawang berhabuk dah lama hakak tak berblogging.. maklumlah sebok dengan bisnes fame kosmetik.. memang tak menyempat hakak ni nak rehat.. hadoi la.. habis mengepos dah nak ke kelas menjahit.. If kerja pagi/petang tu memang kirim salam jela nak ke kelas menjahit tu.. Apa nak buat kehidupan semakin lama semakin mencabar… Tak kan hang nak duduk di takuk yang sama kan.. By the way.. hakak nak cari dropship yang boleh bantu hakak dalam bisnes super gojes fame ni.. sebab memang hakak tak menang tangan.. seriously! Hangpa jangan risau bisnes ni memang sempoi.. siapa tak nak cantik kan.. sekarang ni hang bisnes kecantikkan,ubat kurus, makanan memang lah boleh buat duit.. Hangpa ingat ni “when u dream big, you just go and get it” kalau hangpa ingat tu dah pasti hangpa fokus apa yang hangpa nak buat.. Bagi hakak fame paling senang dan tak perlu modal.. nak jadi dropship pun hangpa pakai dan post share apa yang hangpa rasa pakai produk fame.. kalau tak mampu nak beli.. hangpa boleh share post kawan-kawan fame.. mana tau rezeki Allah yang bagi kan.. ada jugak orang ngoder.. dapat untung dah boleh beli lipcream fame.. pakai dan post.. sebab tak perlu syarat untuk jadi dropship.. Lain lah hang nak jadi agent macam hakak.. tu kita kena private message ye.. yang pasti lumayan? Sejak pakai fame ni.....

Read More

Terpikat terlikat dengan fame kosmetik ~

Hakak dah mula tertarik terpikat melekat dengan produk fame kosmetik.. seriously memang sangat-sangat best ! Sebab apa.. firstly produk dia tak mahal, secondly produk tempatan orang malaysia tapi produk yang bertaraf antarabangsa.. thirdly.. produk yang tahan lama bila di pakai dan sangat berpuas hati.. Hangpa boleh cuba kalau tak percaya ? Sekarang kan tengah musim autumn ? Apa lagi ada keluaran dari produk fame Lipcream.. Warna ala-ala nude kan.. Bila pakai tak melekit.. senang nak tanggal.. bibir rasa ringan saja.. Rugi kalau hangpa tak cuba ! Harga lipcream untuk set autumn ni hanya rm70/2 nak loose pun boleh rm35 satu.. Warna yang femes sekarang… Kebanyakkan MUA dah cuba fame lipcream.. Ini lipcream jugak.. harga rm29 sahaja.. murah kan.. yang penting warna semua gojes ! Kalau nk gabung warna sapu kat bibir pun tak comot.. betul.. tak caya hangpa cuba sendiri cakap banyak tak mau! Satu produk lagi dari fame kosmetik “BBcushion”.. Tahan selama 12jam.. Ada pelindung SPF.. yang penting tak bertapuk.. Pencerahan kulit muka.. tak berminyak..tona kulit sekata.. Haa banyak fungsi, hakak pun sangat lah selesa pakai pi kerja pun hokey saja ! Kalau hangpa teringin kawasan Kepala Batas, Bertam, Seberang jaya boleh hakak nak cod.. Kalau by pos sila bayar rm8 no gst ye muah ciked ? untuk view banyak lagi contoh boleh klik...

Read More
  • 1
  • 2

November 2016
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

instagram : https://www.instagram.com/nurfatillah/ facebook : http://www.facebook.com/nurfatillah/