Salam maal hijrah 1438 M!~

Salam Oktober! Masih belum terlambat hakak nak ucap “Selamat Menyambut Maal Hijrah 1438 Masihi”… Merupakan Tahun baru bagi Umat Islam di seluruh dunia… Haa.. Korang-korang dah ade azam baru?? Cakap Key-L gitew.. Maklumlah sempena tahun baru kena lah ada azam baru.. Tapi azam baru hakak bukan nak cakap Key-L lah.. Sebab hakak memang orang key-L jangan jeles hokey tengok Ic lah!!hehehe Jokin…. Sempena Engkorang nak ade azam yang baru nie.. Hakak nak share sikit lah kan.. Maklum lah zaman kegawatan ekonomi sekarang nih.. Nak tengok gawat tak gawat, korang boleh pi tengok harga emas di pasaran sekarang.. Tak ke melambung?? Hakak nak beli emas pun tersedak-sedak.. Tapi cukuplah hakak ade GoldBar 100gm setakat ni.. Nak banyak-banyak pun boleh..Suka hati engkorang lah! Ha kebenda hakak nak share ni, Benda penting.. Seyes! Laa tak caya? Pernah dengar dak perkataan Duit? D-Doa U-Usaha I-Isthiqomah T-tawakal Haa.. Duit pun ada maksud tau.. Jangan ingat nak cari duit! duit! duit! Dah berdoa, Tapi tak usaha.. Korang ingat duit nak turun dari langit? Semua orang ada impian nak ada duit yang banyak, rezeki yang melimpah ruah.. Tapi usaha mau ada lah.. Tapi macamana? Duit gaji cukup-cukup je, sampai mak mintak ke adik beradik mintak dah tak cukup.. Asyik tak cukup, tak cukup.. Tu korang kena roll up balik mesti ada yang tak kena dengan gaji tu.. Sama ada tak di agih dengan betul ataupun tak...

Read More