Day: October 5, 2016

Storks movie good for parenting..~

seriously aku nak hapdate satu blog pun payah nau lah dengan anak berceretek ┬áni..huh! mencabar keimanan betul.. ok creepy! Actually hakak nak share dengan hangpa pasal movie baru hakak tengok semalam dengan anak-anak hakak.. Apa lagi kan movie kartun jelah yang boleh tengok buat sementara waktu.. Bila lah dapat tengok movie horror, triller oh my gosh! my favourite “romantic comedy” ouhh..simpan dalam mimpi hokey.. sigh* Nevermind! positive! kikiki.. Tapi ape kurangnye memang salah satu febret hakak kartun kan.. so kita layanzzzz.. Throwback! Storks movie.. Mengisahkan kilang menghasilkan bayi yang berkurun lama berapa zaman hakak tak pasti.. Yang diuruskan oleh burung stork yang dipanggil Hunter.. Kilang yang di tukar kepada penghantaran bayi ke penghantaran barang-barang contoh macam lazada atau 11street.. haa.. Kerlas gitu burung zaman moden..hee.. Ada seekor burung yang nak sangat jadi bos si Junior berpangkat Manager dalam kilang. Si Hunter mengarahkan si Junior memecat seorang budak perempuan yang bernama Tulip. Si tulip ni dulu dia bayi yang dihasil oleh kilang tersebut.. Disebabkan Si Jasper, Seekor lagi burung stork yang gagal menghantar bayi bernama Tulip ni ke alamat ibu bapa yang memesan menyebabkan Tulip gagal dihantar kepada kedua ibu bapanya.. Dia dibesarkan oleh kilang tersebut sehingga dewasa dan cerdik! Seorang budak lelaki yang bernama Nate, menginginkan seorang adik lelaki meminta kepada kedua ibu bapanya untuk melahirkan seorang bayi lelaki. Ibu dan Bapa Nate sibuk dalam menguruskan peniagaan mereka sehingga...

Read More

Review Pakej di Teratak Spa Kepala Batas

Jom kita review balik pasal hakak pi Teratak Spa semalam.. Actually hakak nak redeem birthday 50% valid untuk semua pakej yang ada dalam menu.. Tapi tak menyempat lah hakak nak redeem sampai habis dah bulan September kan.. Birthday hakak bulan September jangan hangpa tak tahu pulak.. sentap!hee? Hakak ingat dah melepas lah nak merasa diskaun 50% ni kan.. Baiknya hati owner Teratak Spa kak marina.. bagi hakak tempoh seminggu lagi.. ┬áMemang senyum sampai ke telinga lah hakak kan.. bestnyee..? Hakak pun buat appointment lah semalam.. Hakak pilih pakej permaisuri impian.. Sebab dalam pakej ni ada “holistic traditional massage”.. masaattt masaatttt gituw.. Pakej yang hakak ambik ni perlu masa 2jam 45minit.. Lama lah jugak.. Nasib baik buah hati hakak tolong tengok kan anak even tak berapa nak sihat.. hokey roll out balik.. hakak mula dengan floral footbath.. digosok-gosoknya kaki hakak dari lutut sampai ke tapak kaki.. scrub digunakan limau dan garamlaut.. seriously memang hakak tak pernah buat footbath ni.. geli jugak la tapi tahan je.. huhu.. Dah settel floral footbath, kita masatt masattt pulak.. hehe.. suka dengan minyak yang depa guna.. wangi je nyaman rasa.. sebelum mula mengurut therapist bagi bau lavender untuk kita shutdown tenang nyaman.. lupa segala masalah beban yang ada.. Dah settel mengurut kita scrubbing pulekkk.. scrubbing yang digunakan bau macam buttercream macam tu.. memang boleh terlena.. hihi.. dengan lemah gemalai therapist tu buat aku lena..? Dah...

Read More

October 2016
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

instagram : https://www.instagram.com/nurfatillah/ facebook : http://www.facebook.com/nurfatillah/