Habis berjalan di Krabi, Thailand sambungan part 4..

Kami pun melepakkan diri kami di cabin.. Menurut jadual malam ke 3 ada buat “Gala Dinner”.. Menarik kan? Haaa boleh pakai cecantik tau.. Ala- ala Titanic tu.. Semangat lah aku kan bawak dress, Husben aku pulak bertuksedo lah kan.. huhu.. Harap-harap malam ni berjalan dengan lancar.. Almaklum lah malam last kami dok atas kapal ni.. Bak kata orang tua-tua kat mana saja kita berada jangan nak seronok sangat kan.. Lagi-lagi atas laut yang luas ni.. Arghh! jangan merepek la tillah! herherher.. Susah nau kalau orang yang suka ‘imagine’ nih! Rasa sayang pun ada nak tinggal kan cruise ni.. Memang pengalaman yang tak dapat di lupakan..

balik jer bilik kami dapat 'suprise' dari Kungfutravels.. Surat untuk makan malam bersama kapten kapal.. yahoo bestnya!

balik jer bilik kami dapat ‘suprise’ dari Kungfutravels.. Surat untuk makan malam bersama kapten kapal.. yahoo bestnya!

Muka excited ada cuak pun ada.. heee=)

Muka excited ada cuak pun ada.. heee=)

Time nih semua penumpang pandang kami pelik.. Pasal kami tetamu istimewa dapat makan bersama kapten kapal.. wehuuu!!! Ada satu lagi pasangan lagi yang bertuah macam kami.. Hee.. kita tengok siapa mereka.. jeng jeng jeng.. Aku rasa dalam dewan yang besaq yang amat ni mau muat beratus orang kan.. tak terbilang.. Ramai sangat.. Tapi semua yang datang mungkin under agensi atau sendiri.. So kami rasa amat bertuah lah kan malam ni.. Time makan malam mula.. Kapal cruise memang bergerak menuju ke Pulau Pinang.. Faham-faham jelah.. Laut andaman memang la boleh rasa alunan ombak dia even kapal besaq pun.. Ya Allah, jangan aku muntah sudah! Aku bukan boleh.. Nanti mongek! (cari sendiri apa maksud mongek) hihi

pasangan yang bertuah selain kami..(^-^*)

pasangan yang bertuah selain kami..(^-^*)

Haa tengok ni.. kahkahkah.. Mau tergeliat lidah aku..huhu

Haa tengok ni.. kahkahkah.. Mau tergeliat lidah aku..huhu

Pehal yang hensem dok sebelah you? haish tak aci lah.. huh!

Pehal yang hensem dok sebelah you? haish tak aci lah.. huh!

DSC_0255

muka aku dah lunyai sobs sobs sobs

Time ni aku berlagak okey jelah.. Padahal aku dah pening-pening terasa kapal nie bergoyang beralun.. Mak oi.. aku memang akan mongek.. Makanan sedap sangat malam tu.. Nak sembang banyak pun aku tak boleh nak ‘concentrate’ sangat.. huhu.. Husben aku rileks jela kan pasal dia memang orang laut.. Dia dah biasa.. Sebelah aku ni, Yang comel-comel tu ‘Chief Engineer’.. Sebelah husben aku yang hemsom ni ‘Captain cruise’.. Tapi memang tak boleh belah soalan yang aku tanya kat abang omputeh yang comel ni.. Dia peramah sangat, jenuh speaking aku dengan dia.. haha.. Dia orang Aussie.. ” Between Titanic and libra, Which is bigger?” Tu je soalan aku nak tanya dia.. Gelak Omputeh tu.. kikiki.. Dia kata kapal libra lagi besar dan tinggi.. Titanic tu tak besaq sangat cuma dalam filem tu depa bagi nampak besaq.. Aku dengaq jawapan dia mau cuak aku, maklum lah besaq ni pun dok rasa ombak wei!

DSC_0246

Diantara semua jejaka i pilih you saiyang..

Diantara semua jejaka i pilih you saiyang

Sebenarnya ada aktiviti lagi dalam masa kami duk makan tu.. tapi lepas makan aku ‘escape’ dengan husben aku.. Aku dah tak tahan dengan alunan ombak oii.. Aku ajak husben aku lepak kat deck 11.. Aku nak tengok laut tu macam mana beralun sangat.. Sampai aku nak makan pun talak sinang! aiyaaa..

Angin gila kencang.. Hilang pening bila hirup udara fresh!

Angin gila kencang.. Hilang pening bila hirup udara fresh!

DSC_0259

landing la konon sambil tengok aku menari tiang!haha

Hangpa tengok bertapa kocaknya air dalam kolam renang tu.. Angin kencang macam ni hangpa boleh mandi lagi.. Memang power lah! Sejuk gila.. Tapi pihak cruise ni bagus sungguh.. Untuk mengelakkan rasa gundah gulana penumpang depa asyik menyanyi je lah.. Ade yang menari.. Aku gelak jelah.. Ape lagi.. And one more thing, ada pertandingan karaoke.. confirm lah aku nak join! Hehe.. Dapat medal kot kalau menang.. Haaa…

Nie krew depa.. Ajaq kita menari..

Nie krew depa.. Ajaq kita menari.. sambil-sambil tengok menari, Kami pulak makan supper.. Maklumlah makanan memang non-stop!

Mostly tarian bollywood la.. Sebab majoriti orang belah sana.. Putih-putih segak depa

Mostly tarian bollywood la.. Sebab majoriti orang belah sana.. Putih-putih segak depa

Ada yang menari sambil mabuk lah.. Tu yang baju putih tu.. Orang tua,dia ada bini.. Bini dia siap tarik lagi suruh duduk pasal dia menari tak berhenti.. Kacau anak dara orang.. Hahahaha.. Aku dan husben duk atas tengok jela gelagat depa ni.. Husben aku ni pemalu la sangat.. Mana mau join semua ni.. Dalam bilik boleh lah!huhuk

Kapal cruise berlayar time ni .. Berkocak pool!huhu

Kapal cruise berlayar time ni .. Berkocak pool!huhu

Malam tu memang kami di hibur kan dengan macam-macam persembahan.. Ada jugak pertandingan karaoke.. Aku Win tau..huhuk.. Dapat pingat, lambang cruise lagi.. So, hari ini aku nak menutup story aku “Honeymoon Star Cruise Libra” ni.. Kesimpulan yang aku boleh buat.. Percutian yang palingggg best yang pernah kami lalui.. Terima kasih Kungfu Travels & Tour.. Sebab merealisasikan impian kami naik kapal besaq nih dengan sempurna… Kami siap diberi sijil tanda penghargaan cruise kepada kami dengan tandatangan Kapten Kapal lagi tu.. (^-*) Kalau ada rezeki lebih memang kami nak naik lagi.. Dan kami ada simpan impian nak naik semua jenis Cruise yang ada.. Aminnn =)