Harini aku decide nak bawak anak-anak aku pi mandi kolam kat Penang Golf Resort.. Tak jauh dari rumah pun.. Cuma 10minit je.. Almaklum lah, Sejak anak -anak kerap masuk hospital haritu aku stop kejap bawak depa pi berendam kat pool.. Tapi sebelum aku nak bawak anak aku pi berendam dalam kolam tu, aku akan pastikan anak aku lengkap berpakaian yang sesuai..

Terutama sekali “pampers”.. Dulu puas aku cari kat mana nak dapat lampin pakai buang untuk budak-budak nak berenang.. Sekali jumpa memang aku borong banyak.. Senang sebab memang aku duk bawak anak-anak aku berenang kan.. Penting bagi aku sebab nampak tak comel kan pakai lampin biasa sampai kembang-kembang.. Ada pulak yang jenis keluar macam agar-agar kan.. Huhu wek!

Tak sabau dah tiga beranak nih?

Tak sabau dah tiga beranak nih?

Koje nak tepuk ayo sesaje?

Koje nak tepuk ayo sesaje?

Masa aku nak beransur pulang.. Ada la pakcik yang jaga kaunter tiket tu datang kat aku dan husben.. Pakcik: “Adik, nanti kalau mai mandi kat sini jangan pakai pampers dah noh.. Ada makcik tegur td..”

Aku: ” Aik pakcik, saya pakai pampers swimmers punya.. Bukan pampers biasa..”

Pakcik: ” Laa.. Depa ni nak kata pun tengok la orang kan.. Kalau macam tu takpa lah”

Aku macam tergamam.. Haih.. Suka ka jenis hat tak bagi pakai pampers dok berenang lagu tu ja? Satg budak tu kencing ka berak ka baru tau! Panas hati jugak lah.. Tapi yelah hakak memang seorang yang kool..huhu.. Tapi mungkin kalau makcik tu sound derek kat aku boleh jugak tambah ilmu pengetahuan dia.. Boleh lah aku nak kata… “Makcik, zaman la macam-macam ada.. Pampers besaq untuk makcik pakai pun ada..” Sakit pulak hati kita.. Lupakan jelah! Meh hakak nak tunjuk contoh pampers swimmer..

Selalu aku jumpa hat paket yang macam ni kat penang..

Selalu aku jumpa hat paket yang macam ni kat penang..

image

Ada size S M L.. Pakai buang ye..

Hat jenis ni boleh dapat kat butik baby.. Boleh pakai dan basuh.. Jimatkan?

Hat jenis ni boleh dapat kat butik baby.. Boleh pakai dan basuh.. Jimatkan?

Harap-harap la makcik tu baca blog aku ni dari fitnah aku kan.. Tula zaman sekarang fitnah berleluasa.. Tak kira muda ka tua.. Huhu.. Okey sambung.. Kalau hangpa nak cari untuk kawasan Pulau Pinang, aku suggest kat cold storage gurney plaza.. Kat lain-lain aku tak pernah la jumpa lagi.. Ingat tu.. Kebersihan diutamakan noh.. Roger and out~peace no war~