Day: August 23, 2016

HONEYMOON : STAR CRUISE LIBRA PEN-PHU-KRAB-PEN PART 4

Dah habis ‘candle light dinner’ dalam story part 3¬†timbul pulak kami di Krabi, Thailand pada hari ke 3.. Macam biasa rutin atas kapal cruise ni.. Lepas subuh kami tengok sunrise.. Hurmm nikmatnya kalau hari-hari macam ni kan.. Harini kami ¬†join aktiviti kat deck 10, katanya mengikut jadual yang telah diberi pagi ni ada acara memasak tomyam kung.. Wow.. memang la kena join, pasal nanti lepas chef tu masak mesti bagi rasa.. ermm dap dap dap! hee.. Ada aktiviti mewarna bagi budak-budak.. Pertandingan bawak epal sepasang kekasih la konon… Acara jalan cat-walk la.. Macam-macam lah kan.. Tapi kami tak join.....

Read More

Pencinta coklat selamanya

Semalam sakit mata pun boleh meronda.. Huhu.. Yela bawak nenek dan adik ipaq berjalan dah datang Penang kan.. Aku pun mengambil kesempatan bawak depa ni ke island.. Dah habis melantak kat Paparich egate gelugor.. Kami menempek pulak ke Gurney Paragon.. Hee dah puas berjalan penat la pulak kan.. Singgah minum petang lah sat.. Kami pun terjah di Solun Du Chocolat.. Aku nie memang ‘choc lover’ so no wonder lah aku pilih kedai ni untuk minum petang kan..             Kami ngoder 3 jenis je.. Bak kata nak merasa sambil minum petang.. hehe.. Harga pun tak mahal, sangat berpatutan.. Servis plak 4 star aku bagik! Pasal staff hangpa pandai ambik hati anak-anak hakak yang girang gemirang riuh rendah tunggu makanan.. huhu.. Manager ke Owner ntah.. Aku pun tak tanya, Pasal dia very friendly dengan customer.. Yang pasti bukan warganegara Malaysia.. Tu barrier communication.. Huhuk.. Tapi sangat baik hati layan customer.. Lebih kurang macam dip&dip lah.. Tapi yang penting coklat dia tak muak.. Kat dip&dip sendikit muak kot.. Sebab kami ngoder semua dark chocolate.. Mau tak panas satu badan..huhu.. Kali ni kami ngoder milk chocolate..=) Apa -apa pun hangpa jangan meleleh ayaq liuq la noh.. Tengok takpa pastu pi try sendiri lah noh.. Jangan risau makan coklat tidak mengemuk kan hokey.. Meyh akak share serba sikit pasai coklat : Mencegah penyakit jantung Menurun kadar kolestrol dalam badan...

Read More

August 2016
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

instagram : https://www.instagram.com/nurfatillah/ facebook : http://www.facebook.com/nurfatillah/