sambungan entry part 2..

Entry kali ni menarik sebab for the first time kami buat dinner atas kapal cruise, memang rasa nak buat lagi hokey! Bila la nak naik lagi kan kan.. insyaAllah tunggu fattah dan alisha besar sikit takde lah mama nak layan hampa punya mabuk laut tu.. huhu (^_^)v

Time nie hampa baca sambil nyanyi tau baru ade fefeeling atas kapal titanic!.. Titanic lah sangatttttt!!! kahkahkahkah.. Habis dari spa aku pun naik bilik dan bersiap.. Sebab dinner kami start pukul 8malam.. So, kami nak bergambar dulu sementara tunggu candle light dinner.. Hampa jangan gelak sudeh! Time ni mak gemok nokk.. Baru lahirkan Alisha.. Aku rasa penimbang tu rosak, sebab last aku timbang sebelum lahirkan alisha 80kg! just imagine bertapa gemoknya aku.. Aku pulak nak pakai dress time nikah.. Memang sondat lah mak kata.. Never mind.. Lantak lah hampa nak cakap hape kan..hehehe

time nie ade mamat hensem tolong ambik gambaq.. malu kot.. ^^

time nie ade mamat hensom tolong ambik gambaq.. malu kot.. ^^

 

Asal aku ambik gambau dia mesti chantek.. Time aku sedih!huh!

Asal aku ambik gambau dia mesti chantek.. Time aku sedih!huh!

 

naseb lah ada kameraman.. Posing sakan ler.. Lantak!

Mat bangla ajar kami posing! hahaha.. Kaku kot!

DSC_0113

Dah puas bergambar kat deck 11 sambil nunggu “sunset”.. Kami pun beredar ke deck 9, kat situ lah adanya “Spices Restaurant” dimana lokasi untuk kami ‘candle light dinner’.. Semua telah diatur oleh pihak travel, Kami cuma duduk saja.. Nak ikutkan mau je aku nak buat suprise masa tengah mandi pool ke, ┬ámintak pihak travel bawak kan kek masa tu.. Tapi husben aku ni tak suka suprise.. Konon kontrol macho lah sangattt.. Kang jadi hulk pulak kan.. Tak ke pelik tak suka suprise tu? huh nyampah! Sampai restoran kami bergambar dulu lah kan.. Depa pun dok cakap “beautiful” saja.. Dalam restoran tu kami saja yang makan.. Yang lain makan dekat deck 10, Blue lagoon restaurant free.. Sini makan bayar sendiri yerr… Tapi kat atas kapal cruise ni tak pakai duit kertas ke syiling ke.. Masa lapor diri pihak cruise akan bagi kad.. Atas nama kita, So bayar akan pakai kad tu.. Bila sampai kat port nanti nak turun depa akan scan tengok ada tak kita beli apa-apa tak bayar.. If ada akaun debit dalam kad tu anda memang tak leh ler turun dari cruise tu eakkkk… Kena setelkan lah sebelum cek out.

DSC_0130

Wow… Dekorasi memang chantek! Thank You kung fu Travel & tours! We love it!.. Time ni macam aku pun ter’suprise jugak lah kan.. Sebab aku sendiri tak tengok depa deko macamana kan.. huhu.. Makanan dia memang banyak dan sedap!.. Tapi sayang pasal aku pakai baju kecik.. Baju jugak la dipersalahkan sebab kecik bukan aku yang besau kan.. Hehehe..

Tudia hudang galoh besau punyA!.. Mau meletop baju aku nih

Tudia hudang galoh besau punyA!.. Mau meletop baju aku nih

 

DSC_0135

 

DSC_0136

 

Dah setel sampai ke buah, pelayan tu tanya aku ” Mau bawak kek sekarang ke?”.. Dalam hati.. ” Masing-masing dah mengeliat nak habis kan makanan lagi mau bawak kek” Silap-silap hari bulan mau terkejang kat sini haa.. Haha.. Aku pun diam-diam lah mintak mat bangla tu delivery ke bilik.. Lagi la suprise kan.. huhuhu.. Kami pun dengan kekenyangan balik lah ke bilik istirehat dan sebagainya.. 30minit kemudian, bunyi orang ketok pintu… Husben la bukak en.. Tiba-tiba husben cakap ” Eh saiyang, you order kek ke? Or silap hantar bilik?” Mat bangla tu pun kata la “yencik nama apa? Ataih yini keyk ada tulis nama laa..” Tengok nama dah betul la tu.. Aku kat belakang senyum jelah.. Huhu.. Dapat kek dan sparkling jus.. Sambung pulak selebret kat bilik kan.. Haaa Malam tu kami yang punya lah! Yahoooo.. yabedabeduuuu!!

 

Mat romeo sangat muka tue!

Mat romeo sangat muka tue!

 

DSC_0155

 

Malam tu kami selebret dalam bilik jelah.. Masing-masing dah kekenyangan.. Kapal pun dah mula bergerak ke Krabi, Thailand.. Kami pantau dalam televisyen je.. Untuk mengelakkan kami mabuk laut.. Jom kita tidur!!..huhu good night! Esok jumpa di port krabi ye… Next entry yeah.. (^_^)v

DSC_0126

Every night in my dreams
I see you, I feel you,
That is how I know you go on

Far across the distance
And spaces between us
You have come to show you go on

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you’re here in my heart
And my heart will go on and on

Love can touch us one time
And last for a lifetime
And never let go till we’re one

Love was when I loved you
One true time I hold to
In my life we’ll always go on

Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you’re here in my heart
And my heart will go on and on

There is some love that will not go away

You’re here, there’s nothing I fear,
And I know that my heart will go on
We’ll stay forever this way
You are safe in my heart
And my heart will go on and on