Hampa suka dak pi spa?? Muhong la kalau hampa tak suka pi kan kan kan..? Orang perempuan ni memang dah lumrah suka di belai, di manja lagi-lagi keadaan kita yang penat, stress arghhhh..memang tak dapat dibendung perasaan cheq ni..letih siot???

Haaa pada siapa yang suka ke spa tu boleh mai tengok mai baca cheq ada pi spa TERATAK SPA kat kepala batas kawasan bertam kiosk tu..penang hokey! Huhu.. Tapi mengikut cakap hakak owner spa tu ada banyak franchise nanti saya senarai di bawah yeee..

Cerita pasai TERATAK SPA nie.. Layanan dia memang tiptop maktop semua ada.. Masuk masuk je pintu spa tu.. Hampa dah di hormat gaya gaya balinese gituw..hihihi.. Sawadikappp..eh tu thailand..silap teknikal pulak sorry sorry..huhuk?

Masuk je TERATAK SPA dengan dekorasi bauan memang terasa bagai di bali.. Hampa duduk di kerusi depan sambil isi borang, hampa dihidangkan dengan “welcome drink” ditutup dengan daun sireh..wowww.. So ohsem! Heee?

image

Welcome drink rasa macam masam masam,rupanya pati air asam campur dengan herba kot..tasty..sruippp minum seteguk ja pasai cawan kecik ngat ngat huhuhu

Hokey dah habis isi borang, therapist pun mai bawak hampa pi bilik rawatan.. Masuk masuk fuyoooo canggih semua dalam tu termasuk bath room..toilet kat luar hokey..kikiki..

image

Jakuzi baq hang..huhu dekorasi yang menarik hrmmm bestnyaaa☺️☺️☺️

 

tu bukan jamban ye kawan kawan..tu tempat manusia di 'steam' kan..huhu..bertangas dan bersauna..huhu

tu bukan jamban ye kawan kawan..tu tempat manusia di ‘steam’ kan..huhu..bertangas dan bersauna..huhu

 

ini nama dia jubah..kita pakai masa kita nak ke toilet..bukan berkemban ye kawan kawan..hihihi.. sgt menjaga privasi hokey!

ini nama dia jubah..kita pakai masa kita nak ke toilet..bukan berkemban ye kawan kawan..hihihi.. sangat menjaga privasi hokey!

 

Perlu ke kita ke spa untuk mendapatkan rawatan? Bagi aku yes! sebab dengan rawatan di spa kita dapat mengurangkan stress, sentiasa bersikap positif, membina keyakinan diri. Apa salahnya kita belanja teman hidup semati kita tu sama kan.. Baru sama-sama bahagia..hendak-Nya. Bagi yang berkemampuan boleh la mendapat rawatan kecantikan/penjagaan diri sebulan sekali, Kalau tak berapa perlu sangat 3bulan sekali pun dah hokey geng!heee… Cheq sanggup tau menabung untuk ke spa ni.. Tak semestinya kita ke sana untuk rawatan seluruh badan.. Ada beberapa pakej dan ala carte yang menarik tertarik kau memang da bomb!!

Aku mai sini semalam ,sebab aku dah tak tahan dengan sakit badan lenguh satu badan beb! aduh… Lepas tu husben pulak bagi green light nak jaga anak.. Oh My Goodness, aku terus buat temujanji untuk amik pakej “belaian jiwa” selama 2jam 30minit.. Pakej belaian jiwa merangkumi ” Herbal steam bath, Body scrub, Boreh body wrap, Herbal hot compress dan Holistic body massage”.. Pakej ni memang sesuai untuk wanita baru lepas habis pantang.. So aku pilih yang tu lah.. Gambar tak boleh nak ambil sebab tengah sodap menerima belaian jiwa..hikhikhik?

Masa rawatan memang lah aku sampai terlena..”memang letih benau hakak ni” mesti therapist tu bisik dalam hati..kikiki.. Dengan suasana yang sunyi, irama balinese berkumandang..memang la aku krohkrohkroh..nasib baik tak berdengkur.. Kalau tak malu hakak..hehehe.. “Massage” pun tip top, ketepuk ketepap bunyi..adoii..pasti akan datang lagi.. Therapist sangat-sangat profesional. Hakak suka!! sangat recomanded.. Lepas settel semua rawatan aku di beri masa untuk mandi di bath, lengkap dengan sabun badan, syampu dan pengering rambut.. Memang berbaloi dengan harga yang diberi..hemmm tersenyum?

Lagi satu yang bestnya setiap yang menjadi ahli TERATAK SPA, akan menerima potongan sebanyak 20% + 10% untuk setiap pertama kali menerima rawatan. 20 % potongan akan diberi untuk rawatan yang akan datang. Dengan keahlian serendah Rm50 sahaja, akan menerima lagi potongan pada setiap hari lahir hampa sebanyak 50%..woww..tak ke best tu wei?? Takpa takpa, hampa boleh kunjung ke Franchise yang berdekatan dengan hampa..

PULAU PINANG :

  1.  BAYAN BARU
  2. TELUK KUMBAR
  3. KEPALA BATAS

Kalau hampa nak tahu lebih detail boleh ke www.facebook.com/teratakspa atau teratakspa.blogspot.com.. Kat website tu akan diberi keterangan yang lebih terang dan nyata..huhuhu.. Akhir kata, pentingnya rawatan di spa ye.. memberi input yang sangat positif! negatif tu kita buang jejauh hokey!.. Malam tidur dengan tenang..jangan bangun-bangun ada kat TERATAK SPA sudah.. Tidur sambil  berjalan kah?..jeng jeng jeng..?