Month: July 2016

“Aku Dia Melayu Cina” #sayangku Leftenan Komander Alvin Tan Muhammad” part 4

I’m in love..i’m in love..i’m love with the monster!!sambil joget joget ha bila ingat soundtrack filem “Hotel Translyvania” haaa..sebut pun nak tergeliat lidah lidah den ni haa..dah nogori pulak mai.. Apa cerita wayang first date hampa?? cuba recall balik??hehe.. Aku, cerita kartun menjadi pilihan.. Lagipun ni date yang tak disengajakan..hihihi.. hokey sambungan part 3.. Jejak je kaki kat wayang 1st ¬†Avenue tu, mata aku pun bekeliaran cari mamat beruniform biru tu..mata aku terhenti kat seorang mamat yang duduk kat sofa wayang..berjaket kulit di lengan..berkasut sarung..eh formal la sangat dia ni..berblouse lengan panjang macam baju sejuk..memang tentera betul la dia...

Read More

“Aku Dia Melayu Cina” “sayangku Left.Komander Alvin Tan Muhammad” part 3

Disebabkan keinginan aku nak masuk PSS (Pasukan Simpanan Sukarelawan) tu sangat, aku ketepikan la perasaan meluat aku tadi. Aku dan dua kawan yang berminat jugak tu layankan la soalan mamat beruniform biru ni..Jawab dengan penuh slumber tanpa segan silu..hihi.. “aah, kami berminat,macamana nak apply encik?” Dengan slumber aku ber”encik” dengan dia???padahal hang tau tak tilah hang tengah cakap dengan bos KD Sri Pinang berjawatan Pegawai Staff kat situ hokey!kena panggil Tuan tau tak..hahaha..kesah pulak aku kan?hee..Mamat beruniform biru tu pun macam terkedu dengar aku panggil encik or dia rasa aku slumber gila time tu jawab..persetankan je lah.. Ok, saya...

Read More

“Aku Dia MElayu CiNA”part 2

Mulanya di sini ku kenali dirimu..sehingga kini kita akan terus berlagu…sama-sama!kehkehkeh.. Boleh pulak la aku nyanyi kan… Hokey…ceritanya aku ni misi kat Hospital Pulau Pinang, disebabkan aku ditukarkan dari Jabatan kecemasan ke Jabatan Medikal/Paliatif..so aku dah tak jadi nak cemas sangat la kan..banyak masa terluang..kawan-kawan yang aku nk ajak lepak pun dah takde posting jauh..so aku dekatkan diri aku kat Jabatan Blood Bank.. gojes tak aku??haha..aku misi vogue kot pakai kasut tinggi hokey..kat sini pesakit tak ramai boleh la pakai heels kan..hihihi..ok balik pada story mori kat atas tu..aku pun join la locum Blood Bank bila ada time free..lagipun...

Read More

“sayangku Leftenan Komander Alvin Tan muhammad ” part 1

apa yang boleh hampa “describe” dari gambaq hat duk ada ni?? kehkehkeh…apa-apa pun aku tau cerita hat dok hot sekarang kat tv3 kan “sayangku kapten mukhriz” cerita yang di adaptasi oleh penulis Sophie Sophilea novel bertajuk “Anugerah¬†Terindah” Bagi aku ini lah “Anugerah Terindah” yang Allah swt kurniakan kat aku..hehe Kami hanya perlu seminggu waktu pengenalan dan kami membuat keputusan untuk bertunang pada Dec 2012 dan bernikah pada Mac 2013….kejap je kan??Gentle tak laki aku??kehkehkeh Kalau nak tau macamana aku boleh terpikat kat kat dengan laki mualaf ni..tunggu entry aku yang seterusnya...

Read More

July 2016
M T W T F S S
    Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

instagram : https://www.instagram.com/nurfatillah/ facebook : http://www.facebook.com/nurfatillah/